Unibet Live streamit ja Live-Vedot

 

 

Nettivedonlyönnistä on kasvanut suuri kilpailija perinteisen vedonlyönnin rinnalle. Tänä päivänä verkosta löytyykin lukuisia mahdollisuuksia vedonlyöntiin niin urheilun, politiikan kuin vaikkapa tv-sarjojenkin aihepiiristä. Ylivoimaisesti suosituin nettivedonlyöntikohde on kuitenkin edelleen urheilu.

Urheiluvedonlyönnin suosituimpia kohteita ovat jääkiekon ohella kansainväliset jalkapalloliigat kuten Champions League ja Englannin Valioliiga, sekä hevosurheilusta esimerkiksi laukka- ja ravikilpailut. Uutta puhtia nettivedonlyöntiin on entisestään tuonut Unibet live streamit -ominaisuus, joka antaa vedonlyöjille mahdollisuuden seurata ja lyödä vetoa ottelusta suorassa lähetyksessä, missä vain ja mihin aikaan tahansa.

Live-stream ja live-vedonlyönti

Live-stream on internetin kautta lähetettävä tapahtuma, joka toistetaan kohdekatsomon ruudussa reaaliaikaan. Live-streamin viiveessä puhutaan yleensä vain muutamista sekunneista internet-yhteydestä riippuen, eli esimerkiksi katsojan ruudussa näkyvä Unibet live streamit kautta lähetettävä jalkapallo-ottelu pelataan lähes täsmälleen samaan aikaan myös ruudun toisella puolella.

Live-streamia voidaan kutsua myös suoratoistoksi, mutta suoratoisto-nimellä voidaan viitata myös ohjelmiin ja lähetyksiin, jotka eivät ole käynnissä juuri sinä hetkenä, kun katsoja seuraa lähetystä tai ohjelmaa. Toisin sanoen siis niin sanotut video-on-demand -palvelut ja netin elokuva- ja sarjapalvelut kuten Hulu, Netflix ja Amazon Prime ovat myös suoratoistopalveluita, vaikka tässä tapauksessa ruudussa katseltavaa lähetystä ei lähetetäkään livenä jostakin muualta.

Urheilussa nettivedonlyönti voi tapahtua joko ennen ottelua, tai myös ottelun aikana. Aikaisemmin ottelun aikana vedonlyöntiä pystyi yleensä harrastamaan ainoastaan paikan päällä, mutta yllä mainitun live-streamin avulla myös ottelun aikana tapahtuvasta vedonlyönnistä on tullut mahdollista mistä tahansa päin maailmaa.

Ottelun aikana tapahtuvaa vedonlyöntiä kutsutaan live-vedonlyönniksi tai live-veikkaukseksi. Live-veikkauksessa vedonvälittäjät päivittävät ja muuttavat alituisesti vetokertoimia tapahtumien kulun mukaan. Vetokertoimet voivat nousta ja laskea sitä mukaan, miten todennäköistä ottelussa veikattu lopputulos tulee olemaan.

Lopputuloksen lisäksi vedonlyöjät voivat halutessaan lyödä vetoa myös pelin muista yksityiskohdista ja tilastoista, kuten siitä kuka tekee ottelussa eniten maaleja, kuka tekee viimeisen maalin, mikä joukkue saa eniten rangaistuksia tai kuka tekee ottelun ensimmäisen maalin. Vaihtoehtoja nettivedonlyöntiin ja erityisesti live-vedonlyöntiin löytyy siis lukuisia.

Live-vedonlyönnissä on tärkeintä muistaa ennen kaikkea, että ottelun edetessä tiettyjen tulosten todennäköisyys tulee kasvamaan, siinä missä toisten tulosten todennäköisyydet taas pienentyvät huomattavasti alkutilanteeseen verrattuna. Tällöin kannattaa pitää mielessä, että liian ilmiselvistä lopputuloksista on varsin turhaa lähteä lyömään vetoa, sillä vetokertoimet ovat näissä tapauksissa hyvin pienet.

Tämä tilanne tosin muuttuu, jos pelaaja on valmis panostamaan vedonlyöntiin huomattavan suuria summia. Kuten perinteisessäkin vedonlyönnissä, myös live-vedonlyönnissä epätodennäköisemmillä lopputuloksilla on aina paremmat vetokertoimet, joten pienikin panos voi onnen osuessa kohdalle kasvattaa lopullista voittosummaa huomattavasti.

Live-vedonlyöntiin voi lähteä mukaan myös aloittelija. Jos tavoitteena ei ole voittaa suuria rahasummia, voi pelaaja kokeilla asettaa varovaisen summan matalan vetokertoimen tulokseen; toisin sanoen tulokseen, joka tulee olemaan kaikkein todennäköisin lopputulos. Voitettavat rahasummat eivät ole suuria, mutta ajan myötä kokemuksen ja rohkeuden karttuessa pelaaja voi alkaa kokeilla vedonlyöntiä hieman suuremmilla panoksilla.

Toisin kuin esimerkiksi nettikasinoiden rahapeleissä, vedonlyönnissä kohdealueen aikaisempi tuntemus auttaa aina. Yksi vedonlyönnin kultaisista säännöistä onkin se, että vetoa ei kannata lähteä lyömään lajista tai ottelusta, josta ei tiedä oikeastaan mitään. Siinä missä esimerkiksi kolikkopeleissä voittaminen ja häviäminen on täysin pelaajan onnesta riippuva, voi kokemus ja asiantuntemus auttaa vedonlyönnissä puolestaan huimasti.

Unibet live-stream

Unibetin live-stream -palvelu on Unibetin asiakkaille täysin ilmainen. Päästäkseen seuraamaan käynnissä olevia live-lähetyksiä, pelaajan on vain kirjauduttava sisään ja tarkistettava, että pelitililtä löytyy rahaa vedon asettamiseen. Jos pelaajan tili on kuitenkin syystä tai toisesta tyhjä, tarjoaa Unibet myös näille pelaajille mahdollisuuden seurata live-lähetyksiä aina silloin, kun veto on asetettu viimeisimmän 24 tunnin aikana.

Tiettyjen erikoistapahtumien kohdalla Unibet varaa oikeuden periä katsojilta lisämaksua tapahtuman live-streamin kulujen kattamiseen, mutta näissä harvoissa tapauksissa live-streamin maksullisuus on ilmoitettu asiakkaille selkeästi.

Unibetin live-stream -valikoimasta löytyy tällä hetkellä jalkapallon, jääkiekon ja hevosurheilun lisäksi muun muassa lentopalloa, käsipalloa, baseballia ja koripalloa. Live-valikoimaa pääsee helposti selaamaan Vedonlyönti -osion Live -kohdasta.

Mahdollisia ongelmia Unibetin live-stream -lähetyksessä

Live-streamin mahdolliset aikakatkaisut johtuvat lähes aina väliaikaisesta häiriöstä internet-yhteydessä, ja ongelma korjautuu yksinkertaisesti päivittämällä joko selaimen, tai klikkaamalla uudelleen live-streamin tapahtuman linkkiä. Julkisessa Wifi-yhteydessä aikakatkaisuja voi tapahtua useasti, mutta jos kotona katsottava ottelu puskuroi koko ajan, voi oman modeemin sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen auttaa. Unibetin live-stream -lähetysten tulisi toimia moitteettomasti yli 1 Mb:n internet-yhteydellä, hitaammilla yhteyksillä suoran lähetyksen toistossa voi olla ongelmia.

Toimivan internet-yhteyden lisäksi tietokoneella tai mobiililaitteella tulee olla asennettu sekä Flash Player että selaimen päivitetty versio. Joissakin live-lähetyksissä voi myös löytyä maakohtaisia rajoituksia, sillä Unibet käyttää pelaajan IP-osoitetta näyttääkseen pelaajalle vain ne lähetykset, joiden striimaukseen Unibetilla on kyseisessä maassa lupa. Jos lähetys ei internet-yhteydestä, Flash Playerista ja päivitetystä verkkoselaimesta huolimatta toimi, voi kyseessä olla siis lähetys, johon Unibetilla ei ole lupaa kyseisen maan rajojen sisäpuolella.

Unibet live-vedonlyönti

Unibetilla pelaaja pääsee mukaan live-vedonlyöntiin valitsemalla tapahtuman, josta hän haluaa lyödä vetoa. Ennen panoksen asettamista pelaajan eteen avautuvat vedonlyöntitarjoukset ja vetokertoimet. Pelaajan on ensin asetettava yksittäinen veto halutulle tulokselle, johon pelaaja sitten lisää oman panoksensa. Lopuksi veto vahvistetaan. Halutessaan pelaaja voi myös lyödä vetoa useasta eri tuloksesta lisäämällä ensin panoksen, valitsemalla sitten halutut yhdistelmät ja vahvistamalla vedot lopuksi. Vetoa voi lyödä samaan aikaan maksimissaan 12 eri tuloksesta.

Vedot astuvat voimaan automaattisesti. Yleensä vedot voidaan mitätöidä kahdessa eri tapauksessa; vedonlyönti on joko syystä tai toisesta kokonaan keskeytetty tai vetokertoimet ovat muuttuneet juuri sinä aikana, kun pelaaja on asettanut omat panoksensa. Live-vedonlyönnin keskeyttäminen voi johtua myös ulkopuolisista tekijöistä, kuten tv-lähetyksen kattavuuden puutteesta, jolloin vedonlyönti on pakko jäähdyttää. Molemmissa tapauksissa pelaajan panokset palautetaan automaattisesti, ja pelaaja voi halutessaan lyödä vetoa uudelleen samasta pelistä (ellei peliä ole keskeytetty) samalla panoksella. Kaikki umpeutuneet ja voimassaolevat vedonlyönnit pelaaja voi nähdä oman pelitilinsä pelihistorian Vedonlyöntihistoria -kohdasta.

Cash-Out -ominaisuus

Unibetin live-vedonlyönnin voitonmaksu voidaan tehdä myös ottelun aikana, eikä pelaajan tarvitse näin ollen odottaa ottelun päättymiseen saakka. Tätä ominaisuutta kutsutaan Cash-Out -ominaisuudeksi ja se on käytettävissä vain ennalta valittujen urheilulajien livevedoissa, pre-match vedoissa, yhdistelmävedoissa ja kokonaisvoittajavedoissa.

Jos pelaaja on lyönyt vetoa jostakin ottelun aikana tapahtuvasta tilanteesta, esimerkiksi ensimmäisestä maalintekijästä tai tietystä maalimäärästä, voitonmaksu tapahtuu automaattisesti heti pelaajan asettaman veikkauksen käydessä toteen. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jos pelaaja on esimerkiksi veikannut, että ottelussa tehdään vähintään kaksi maalia, toisen maalin tapahtuessa pelaajalle maksetaan automaattisesti vetokertoimen mukainen voitto, oli peli sitten vielä kesken tai ei. Voittorahat siirretään suoraan pelaajan pelitilille ja rahat ovat heti käytettävissä myöhempiin vedonlyönteihin vaikka jo saman ottelun aikana. Lopputuloksesta vetoa lyöneiden tulee kuitenkin loogisesti odottaa pelin loppuvihellystä.

Cash-out -toiminto on voimassa vain tietyissä peleissä, ja pelaaja voi varmistaa toiminnon voimassaolon ennen vedon asettamista. Kyseisen toiminnon omaavat ottelut tunnistaa Cash-out -merkistä. Vedon asettamisen jälkeen pelaaja voi aktivoida Cash-out -toiminnon pelaajatilinsä Vedonlyöntihistoria- osion Vireillä -kohdasta.